Det perfekte løbetøj

det-perfekte-loebetoej-4fa0f85a11b18.png

Løbetøj er ikke bare tøj til løb, men meget mere. Jeg er sikker på, at de fleste af os, kan skrive under på, at det bare er mere behageligt, at løbe i det rigtigt løbetøj.

Vi er rigtig gode til at finde på undskyldninger, for ikke at gå ud og tage den løbetur, men måske kan det rigtige udstyr og tøj give dig en ny gejst. Det er vigtigt, at du vælger det rigtige materiale, så din hud kan ånde, og ikke føler sig lukket inde. Tykke trøjer og joggingsæt er no goo, da din hud ikke kan ånde i bomuld, og da materialet ikke er svedtransporterende. Der skal være ventilationspaneler i form af mesh eller huller.

De rigtige sko

Dine løbesko skal komme i første række, da sko der gnaver eller laver vabler er den største udfordring for at få gang i dine løbevaner. Derudover kan de forkerte løbesko også ende med at give dig skader, derfor er det rigtig vigtigt, at du får undersøgt hvilken sko type du skal have, inden du bruger en masse penge. Det er en god idé, at finde nogle lette sko, samt sko der giver dine fødder mulighed for at ånde. Jeg er personligt stor fan af Nike free run, som kan købes her

Sports-bh

Det er vigtigt med en sports-bh, så barmen ikke hopper og danser under løbeturen, hvilket kan være ret så ubehageligt. En almindelig bh er ikke det samme, da den ikke støtter på samme måde. Sports-bh’en er med til at forebygge ømhed i skuldre, nakke og barmen.  

Lyserød sports-bh

Løbebukser

Det er lige meget om du vælger et par løse bukser, shorts eller et par stramme tights. Det vigtigste er, at du vælger det som du føler dig bedst tilpas i. Det er en god idé at vælge et par der er vindtætte til om vinteren, så du kan trodse hvilket vejr det skulle være, uden at komme til at fryse om benene. Derudover er refleksstriber på benene et must, da dine medtrafikanter skal kunne se dig i trafikken.

Find løbe tights her

Løbestrømper

Svedtransporterende sokker af et must, da dine fødder skal kunne ånde. Hvis du løber tit, og bare bruger almindelige strømper, så kan du risikere at få fodsvamp, da dine fødder bliver fugtige og ikke kan ånde. Derudover så mindsker de svedtransporterende sokker også risikoen for vabler og gnavsår, da sveden transporteres væk fra huden.

Find nogle gode sokker her

Underbukser

Mange glemmer at det er ligeså vigtigt, at bruge et par særlige trænings- eller løbeunderbukser. Din numse har lige så meget brug for svedtransporterende tøj, som resten af din krop har. Din numse skal også holdes tør og varm, og især om vinteren, da de kolde og blæsende forhold kan føre til underlivsbetændelse.  Hvis man ikke er til hotpants, så kan man også få den velkendte g-streng i svedtransporterende stof.

Lyserøde hotpants
Lyserøde G-streng

Løbejakke

Mange af os vælger denne nemme løsning – nemlig en ganske almindelig langærmet bomuldstrøje. Dette valg kan føre til syge dage, da vinden suser lige igennem i forhold til, hvis du vælger en klassisk windbreaker. Vælger du en almindelig jakke, så skal den være åndbar samt vindtæt og vandafvisende.

Lyserød løbetop

Gadgets

Det kan være en god motivation for nogle, at anskaffe sig et løbe ur, som giver dig mulighed for, at få feedback på dit løb samt præstationsniveau. Jeg vil alligevel anbefale, at det kun er garvede løbere der anskaffer sig sådan et, da det koster mange penge og da mange hurtigt kan komme til, at sætte for høje krav, og på den måde ødelægge glæden ved sin træningen.

Løbe ur

Jeg er en ung pige med konstant trang og kriblen i fingrene efter at være kreativ. Jeg elsker at suge mig selv ind i et kreativ univers, hvor kun jeg er, uden tanker eller andet, men blot er en del af den tilstand, det kaldes at være mindfull. Jeg elsker at fotografere ting, mad og mode, der får mig til at føle mig som en del af et eventyr. Jeg udlever min drøm på Fashion Design Akademiet, hvor jeg er igang med at uddanne mig som beklædningsdesigner.

Be first to comment